„Salut decizia judicioasă, deși întîrziată, a membrilor Curții Constituționale a Republicii Moldova. Or, această soluție a fost unica rezonabilă în conjunctura actuală, dar și una mult așteptată nu doar la nivel național”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În același timp, Igor Dodon a vorbit despre alegerea noilor judecători constituționali. Acesta a declarat că membrii CC vor fi aleși în cel mai scurt timp posibil.

„Organele însărcinate cu numirea judecătorilor urmează să demareze în regim de urgență procedurile aferente numirii judecătorilor Înaltei Curți. Acest exercițiu urmează a fi axat exclusiv pe criteriile integrității, profesionalismului, ireproșabilității și nu în ultimul rînd, cel al obiectivității”, a declarat șeful statului

Menționăm că magistrații Curții Constituționale și-au anunțat demisia, in corpore astăzi, 26 iunie. Anterior, pe 20 iunie, președintele CC, Mihai Poalelungi, și-a dat demisia atât din funcția de judecător, cât și din cea de președinte al Înaltei Curți. 

Citește și: „Instabilitatea politică a fost cauzată de coordonarea dintre PDM și CC”: Avizul integral al Comisiei de la Veneția, publicat (DOC) 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!