Ce urmează după ce procurorii au cerut instanței mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor

Ce urmează după ce procurorii au cerut instanței mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor

Procurorii au cerut astăzi Curții de Apel Cahul emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor și darea în căutare internațională a acestuia. Solicitarea procurorilor vine după ce Ilan Șor nu s-a prezentat astăzi la ședința de judecată, programată la Curtea de Apel Cahul, scrie Ziarul de Gardă.

Procurorul pe caz, Andrei Băeșu, a declarat pentru Ziarul de Gardă că de la ședința de judecată de astăzi a lipsit atât Șor, cât și avocatul acestuia. Fostul primar de Orhei și-ar fi motivat lipsa prin faptul că avocatul său nu se poate prezenta la ședință.

„Astăzi nu s-a prezentat avocatul, din motiv de boală, dar și inculpatul. Dat fiind faptul că inculpatul nu s-a prezentat și nici nu a anunțat preventiv despre imposibilitatea de a se prezenta, a încălcat interdicțiile impuse de către prima instanță”, susține Băeșu.

Publicitate

Autor:

Procurorul a cerut instanței emiterea unui mandat de arest pe numele lui Șor, iar în acest sens a fost solicitată desemnarea unui avocat din oficiu. După o întrerupere de două ore a ședinței, avocații au declarat însă că au nevoie de timp pentru a face cunoștință cu materialele cauzei, prin urmare, ședința a fost amânată.

Potrivit acuzatorului, următoarea ședință va avea loc la 19 iulie, iar dacă apărarea nu se va prezenta din nou, CA Cahul ar putea examina demersul procurorului pentru schimbarea măsurii preventive.

Andrei Băeșu a mai declarat că informațiile de la frontieră atestă că Ilan Șor nu a ieșit din țară, însă acesta ar fi putut pleca în străinătate prin regiunea transnistreană.

Reporterii ZdG au încercat să obțină o reacție de la avocatul lui Șor, Iulian Balan, doar că acesta are telefonul deconectat.

Ultima apariție publică a lui Ilan Șor a fost la 12 iunie, cu două zile înainte ca Partidul Democrat să anunțe despre retragerea în opoziție. Atunci, Șor a organizat un briefing de presă și a refuzat să răspundă la orice întrebări ale presei, motivând prin faptul că în următoarele zile va organiza ședința Consiliului Național Politic al partidului și doar după asta va organiza o conferință de presă în care va răspunde la întrebări. O astlfel de conferință însă nu a avut loc ulterior.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal