Alina Bodrug este una dintre absolventele care învață la colegiu. Ea spune că după bacalaureat va rămâne să-și prelungească studiile la colegiu, iar apoi probabil va depune actele la o universitate din țară, în domeniul contabilității.„Familia mă motivează să rămân aici”.

Evelina Colibaba spune că bacalaureatul de anul acesta a fost în limitele posibilului, „a fost complicat, dar ne-am descurcat”. Face colegiul și dorește să absolvească o facultate în domeniul contabilității. O motivează să rămână în țară, profesia care o învață acum, de comerciant, și crede că profesia aceasta chiar o va ajuta în țara noastră.

În același timp Mihail Guja spune că bacalaureatul a fost ușor anul acesta,„în special la limba franceză și geografie, la matematică mai greu”. Dorește să facă o facultate în țară, dar la fără frecvență, ca să poată munci peste hotare pentru a deveni independent financiar. „Salariul de aici nu e suficient ca să te întreții”, explică acesta. „Bacalaureatul din anul acesta a fost diferit, la matematică mai greu, la geografie mediu”, a spus o altă proaspăt absolventă, care a venit să-și vadă notele. Ea a mai adăugat că dorește să termine colegiul apoi cel mai probabil va pleca peste hotare, dar încă nu a decis. „Mai am un an de învățat și apoi mai vedem”, a răspuns ea în treacăt.

La sesiunea de Bacalaureat 2019 au fost admiși în total 17.164 de candidați dintre care, 10.583 candidați din licee, 3.692 candidați din colegii și centre de excelență, 193 de candidați din universități, 229 de candidați care s-au înscris în regim extern și 2.467 de restanțieri din sesiunile anterioare.

*Autor: Cristina Jabinschi, studentă SSAJ, stagiară

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!