Diacov, înainte de cedarea puterii: „Cineva din conducerea partidului trebuie să răspundă” (AUDIO)

Diacov, înainte de cedarea puterii: „Cineva din conducerea partidului trebuie să răspundă” (AUDIO)

„Cineva din conducerea partidului trebuie să răspundă”. Asta ar fi declarat președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, la ultima ședință la care a participat fostul lider al partidului, Vlad Plahotniuc. O asemenea înregistrare audio a fost publicată de Jurnal TV.

„La noi așa apare obiceiul, că atunci când noi ne adunăm aici în doi, trei, fiecare se străduie să demonstreze că el e Doamne ferește ce patriot și așa mai departe. Și atunci logica lipsește, rațiunea lipsește și iată ajungem la situații de felul acesta. Sigur că noi am avut o posibilitate de a nu ajunge în situația aceasta. Eu am umblat trei luni de zile și discutam și încercam de toate și unii colegi spuneau „ce întreabă acesta?”, se aude în înregistrare.

„Păcat, dar acum când noi am văzut că situația nu-i simplă, noi am vrut cât mai bine și noi am vrut să fim în cadrul constituțional, pentru că noi am vorbit de modificări în Constituție. Modificările sau interpretările Curții Constituționale au fost fel de fel, dar unele modificări care nouă nu ne-au plăcut, mie personal nu mi-a plăcut modificarea Constituție legate direct de alegerea președintelui și eu am ieșit public și am spus că asta este o mare tâmpenie”, ar fi spus Dumitru Diacov.

Publicitate

https://agora.md/videoframe/7602/650

„Patru persoane schimbă constituția și așa mai departe. Ne-am oprit și nu am mers mai departe la confruntări. Ne-am oprit și am tăcut. Am spus, am regretat. Cine s-a folosit de modificarea asta din Constituție? Dodon și Maia Sandu. Ei în timpul acesta și-au făcut carieră politică și nu erau revoltați de decizia Curții Constituționale și nu o contestau. Pe asta o contestă. De ce? Din cauza că lor nu le este convenabil, dar necătând la chestia asta noi trebuie să ne gândim, iată ce înseamnă Partidul Democrat? Partidul Democrat, eu am spus-o de fiecare dată, asta sunt mii de oameni în toată RM. Noi ce, să mergem până la capăt? Eu vreau să întreb, știe cineva din sala asta unde este capătul, ce ne așteaptă pe noi la capăt și cine trebuie să răspundă în caz de ceva? Că până la acest capăt poate să se întâmple lucruri neplăcute”, ar fi declarat democratul.

„Ce noi nu știm, nu înțelegem? Dacă noi nu știm, putem întreba socialiștii ce înseamnă să aduci 25 de mii de oameni în piață și cât este de complicat să bagi prin ei vreo două sute și unul să arunce o petardă și altul să mai facă ceva și după asta cine răspunde? Cum n-ai da o să caute la noi vinovat. Aceștia nu vor să se ducă, aceștia se țin de putere, aceștia sunt gata nu știu ce... Și cineva trebuie să răspundă. Eu presupun că nu oamenii de rând din raioane și așa mai departe, dar cineva din conducerea partidului trebuie să răspundă. Din conducere o să mai fie cineva concret și atunci de ce noi trebuie să mergem la așa ceva? Noi trebuie să luăm o decizie care să ne ofere posibilitatea ca partidul să supraviețuiască”, ar mai fi menționat liderul de onoare al PD.

Jurnal TV a publicat o altă înregistrare audio cu ultimul discurs al lui Vlad Plahotniuc în fața colegilor de partid.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal