Prima care va sparge gheața poveștilor optimiste va fi chiar gazda primei ediții RoofOffline din acest an, directoare fabricii de confecții Portavita, Lilia Ranogaeț. Vine la #ROOFOFFLINE2019 „Punct. Și de la capăt” cu optimismul ei incurabil și istoria unei căderi pe care și-a asumat-o, dar pe care nu o deplânge. Puțin am reușit să scoatem din ea la interviu, dar cu siguranță reușim să aflăm mai multe astăzi chiar pe acoperișul fabricii construite de ea din temelie. Vă spunem un secret, Lilia a promis la finalul poveștii să ne spună cum poate fiecare dintre noi să facă primul său milion. 

În afaceri sunt importante și parteneriatele. Tocmai de aceea, reprezentanții Victoriabank, partenerul general al evenimentului, vin să ne spună cum i-au ajutat pe micii întreprinzători atunci când le-a fost mai greu. „Când viața îți oferă lămâi, fă din ele limonadă!” este motto-ul de la care vom porni discuția cu ei. 

Tot ca un partener al oamenilor de afaceri se descrie și Alexei Kîshlaru, cel care după ce a condus companii mari, a setat sisteme care să funcționeze în lipsa leaderului și a avut libertatea oricărei decizii, a ales să dezvolte un proiect nou, de la zero, oferind servicii de consultanță.   

Alexandru Sainsus a crescut în compania în care activa de la simplu muncitor, la partener comercial de țară. Apoi și-a luat o pauză, timp în care a „mototolit” și a dat curs unui proiect social, dar și de business. „Luam hârlețul și la prima înfigere în pământ se rupea coada. Părinții credeau că nu mai fac din mine gospodar”, ne-a povestit Alexandru. Împreună cu el vom planta și noi arbori pe acoperiș. Crezi că nu e posibil? Hai să vedem în seara asta!

Ultimul, dar nu cel din urmă, povestitor vine de la București, la propriu. Acum e în drum spre Chișinău. Vorbim de Corneliu Său, directorul fabricii de mobilă „Tandem”. Cei gata oricând de aventuri și călătorii îl știu drept un împătimit de a descoperi noi țări, noi culturi și munți de escaladat. „Voi vorbi despre cum am investiti 150 de mii de euro într-un proiect. Am lucrat la el un an și jumătate, l-am lansat, iar după prima lună am decis să-l închidem”, ne-a intrigat Corneliu.  


Pe lângă povești avem și un program de activități interesante.

Activitățile DOR Wines la #ROOFOFFLINE2019:

  • Fiecare participant la eveniment va putea savura un pahar de vin bun, marca DOR Wines, servit cu mare drag de producătorul autohton care va fi la eveniment cu o zonă dedicată;
  • Orice doritor va avea posibilitatea să creeze și personalizeze, din dopuri reciclabile, un dop pentru sticla în care a mai rămas un pic de vin. Cei de la DOR Wines ne vor pune la dispoziție absolut gratuit toate materialele pentru a face aceste elemente de decor atât de necesare în gospodăria unui iubitor de vinuri;
  • Pe lângă dopuri, sticlele sunt la fel în vizorul DOR pentru a fi reciclate cu gust. Toți doritorii de a merge acasă cu o sticlă decorată după bunul plac vor avea ocazia să facă acest lucru în cadrul #ROOFOFFLINE2019;
  • O zonă foto dedicată și personalizată cu mult dor și drag de tradiții, dar și cu multă savoare răcoroasă - numai bună pentru o zi de vară toridă și cu imagini perfecte pentru Instagram și Facebook;

Alte 6 zone dedicate brandurilor, activităților interactive sau interacțiunii cu servicii de calitate vor fi la dispoziția tuturor celor care ajung astăzi pe cel mai prietenos acoperiș al verii.

Ne revedem curând!

Partener general al evenimentului: Victoriabank

Partener silver: DOR Wines; Partener gustos: Wine Gogh; Partener energizant: Dallmayr Coffee Moldova.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!