Greceanîi, discurs în Duma rusească: Nu vrem să fim dușmani cu nimeni și ținem minte faptele bune ale prietenilor noștri (VIDEO)

Greceanîi, discurs în Duma rusească: Nu vrem să fim dușmani cu nimeni și ținem minte faptele bune ale prietenilor noștri (VIDEO)

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a ținut astăzi un discurs de la tribuna principală a Dumei rusești, organul legislativ al Federației Ruse. Socialista a mulțumit Rusiei de câteva ori, a portretizat R. Moldova drept o țară „binevoitoare, cu popor frumos care îi cheamă pe toți în ospeție” și a promis că Parlamentul moldovenesc va susține „orice inițiativă de a ameliorare a relațiilor cu orice stat al lumii, desigur având în vedere interesele R. Moldova”. 

„Mă bucur să fiu aici în funcția de președinte al Parlamentului R.Moldova, e prima vizită de acest fel din ultimii ani. Din cauza nechibzuinței și neștiinței de a construi poduri, relațiile Moldovei cu partenerii din Est și din Vest, au ajuns la un nivel critic. Dar acum sunt sigură că această pauză nemotivată în relația noastră va fi depășită. Criza politică în R. Moldova a fost depășită cu ajutorul partenerilor noștri: Rusia, UE și SUA care au fost mediatori între diversele forțe politice moldovenești. Important este că aceste puteri au găsit un numitor comun pentru a ajuta R. Moldova”, a spus Greceanîi de la tribună.

Lidera socialiștilor a punctat că „pentru prima dată în ultimii ani, Moldova poate face politică externă echilibrată”.

Publicitate

„Nu vrem să prietenim cu cineva contra altcuiva. Avem șansa să restabilim atât relațiile cu Rusia, cât și cu alți parteneri ai noștri care au suferit din cauza iresponsabilității unor politicieni moldoveni”, a declarat Zinaida Greceanîi. Deputata a mai declarat că speră că „în aceeași componență, alături de blocul ACUM, vom merge într-o zi și în Parlamentul European, unde vom putea vorbi despre experiența noastră”. Ea a dat asigurări că Parlamentul moldovenesc va susține orice inițiativă de ameliorare a relațiilor „cu orice stat al lumii, desigur având în vedere interesele R.Moldova”.

„Moldova e o țară minunată, cu un popor frumos și binevoitor. Noi îi chemăm pe toți în ospeție, nu vrem și nu vom dușmăni, vrem să fim liberi și independenți și niciodată nu uităm faptele bune ale prietenilor noștri. Vă mulțumesc pentru atenție și primire caldă”, a conchis Greceanîi.

Președintele Legislativului de la Chișinău efectuează o vizită de lucru în Federația Rusă în perioada 26 -27 iunie, la invitația președintelui Dumei de Stat. Din componența delegației fac parte vicepreședinții parlamentului Ion Ceban și Alexandru Slusari, precum și secretarul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, deputatul Oazu Nantoi.

Vedeți întregul discurs mai jos:

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal