Obiectul acestor acorduri îl reprezintă programele de master Istoria şi circulaţia ideilor filosofice şi istorie, resurse culturale şi patrimoniu în societatea contemporană de la Universitatea din Bucureşti şi Managementul patrimoniului cultural şi Filosofii contemporane de la Universitatea de Stat din Moldova.

Astfel, studenţii vor studia trei semestre în universitatea gazdă şi un semestru în universitatea parteneră. Scopul acestor acorduri este de a pregăti specialişti la nivel internaţional în domeniul Patrimoniului cultural şi al Filosofiei prin schimbul de experienţă şi de practică atât la nivel de studenţi, cât şi la nivel de cadre didactice.

În fiecare an, un număr de maxim 14 studenţi de la fiecare universitate vor participa la aceste programe. Înmatricularea se va face în baza concursului de admitere susţinut de candidaţi în ambele universităţi. Studenţilor le vor fi asigurate cazarea gratuită şi echivalarea cursurilor selectate.

Finalizarea programului de masterat cu diplomă dublă se va face prin susţinerea unei lucrări de disertaţie/teze de master în faţa unei comisii comune, conform metodologiilor proprii stabilite de fiecare instituţie parteneră.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!