Oficialii au abordat subiecte legate de ultimele activități de cooperare moldo-franceză în domeniul agriculturii, dar și activitățile de formare în cadrul proiectului Twinning „Dezvoltarea capacităților în domeniul dezvoltării regionale în Republica Moldova”.

„Preluarea bunelor practici va consolida și promova calitatea în sectorul vitivinicol. De asemenea, ne dorim să perfecționăm cadrul științifico-didactic, programele de studii în domeniile agriculturii, horticulturii, economiei agrare, medicinei veterinare. La capitolul amenajării teritoriului ar fi binevenită asistența tehnică în vederea ajustării politicilor publice și actelor normative la standardele comunității europene și la tratatele internaționale, precum și necesităm acordarea sprijinului pentru implementarea proiectelor de dezvoltare regională”, a declarat ministrul Agriculturii Georgeta Mincu.

La rândul său, ambasadorul Franței, Pascal Le Deunff a subliniat importanța inițierii unor noi proiecte comune de consolidare a capacităților instituționale ce vor îmbunătăți politicile publice.

  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!