Astfel, câștigător al concursului, precum și titular al nominalizării „Operator alimentar responsabil -2014” a devenit compania FPC „ROGOB” SRL. Ceremonia de premiere a concursului „Promovăm Siguranța Alimentară” a avut loc la 29 ianuarie 2015, în cadrul Galei Festive „Marca Comercială a Anului”, organizat de Camera de Comerț și Industrie în parteneriat cu Agenția de Stat a Proprietății Intelectuale a RM. De asemenea, compania „ROGOB” a devenit deținătoarea celei mai înalte distincții - „Mercuriul de Aur” și nominalizarea „Reputație și Încredere” în cadrul concursului „Marca Comercială-2014”.

„Premiul obținut în concurs este menit să stimuleze apropierea politicilor sanitare moldovenești de standardele europene, ceea ce pentru noi este absolut important în contextul planurilor de ieșire pe piața europeană de salamuri și delicatese din carne. Aplicând pentru acest concurs, am fost siguri că rezultatele monitorizării independente a companiei noastre și analizele produselor vor fi pozitive, iar acestea vor garanta succesul nostru. Această încredere s-a bazat pe aprecierea înaltă pentru condițiile sanitare ale companiei „ROGOB”, atribuită vara trecută în cadrul vizitei Comisarului UE pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor, Tonio Borg și Christian Schmidt, Ministru Federal al Alimentaţiei şi Agriculturii Republicii Federale Germania. Ei au afirmat că pe criterii de securitate și calitate, produselor noastre vor fi competitive pe piața europeană”, a declarat Igor Roșca, directorul general FPC „ROGOB” SRL.

FPC „ROGOB” SRL a fost fondată în anul 1997 și astăzi este cea mai mare și modernă companie din Moldova producătoare de salam și delicatese din carne. Amplasată în satul Goianul - Nou (mun. Chișinău), capacitatea de producție a companiei depășește 45-50 tone de produs final timp de 24h. În calitate de materie primă, compania folosește doar carne proaspăt refrigerată. Produsele „ROGOB” sunt comercializate în 3,4 mii unități comerciale în toată țara, de asemenea, compania deține 13 magazine de firmă. În cadrul companiei muncesc circa 400 angajați.

P

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!