„Congresul extraordinar va avea loc pe 27 iulie. La acest congres care va fi organizat rapid, după petrecerera tuturor conferințelor din organizațiile teritoriale vom alege o nouă conducere a partidului. Nu doar o nouă conducere, dar și un nou program de reformare. Partidul rămâne a fi o forță politică puternică și absolut necesară pentru Moldova”, a declarat Filip.

 Președintele interimar al PDM a adăugat că formațiunea din care face parte  a fost întotdeauna o forță care echilibra lucrurile în stat:

„Astăzi avem o coaliție nefirească, formată din două extreme. Ulterior va fi nevoie de o forță politică care să echilibreze lucrurile, să garanteze suveranitatea și integritatea teritorială și să activăm în interesul oamenilor. Această forță nu mai poate fi PD în formula actuală. Până pe 27 iulie trebuie să facem o analiză și să schimbăm lucrurile”. Partidul Democrat a fost la guvernare din anul 2016. Democrații  s-au retras în opoziție săptămâna trecută.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!