A urcat ani la rând pe treptele succesului, iar atunci când a pus mâna pe rezultatele râvnite, a făcut o pauză, a respirat adânc și... a luat-o de la capăt. Alexei Kishlaru este definiția vie a ambiției și a dorinței de a deveni în fiecare zi tot mai bun în ceea ce face. După ce mai bine de un deceniu a condus o companie și a evoluat în timp spre funcția de director al unui grup de companii, bărbatul s-a gândit să-și asculte inima și să facă ceea ce îi place. Așa a ajuns să devină antreprenor pe consultanță în afaceri și să-și ducă experiența și priceperea acumulată de-a lungul anilor la un alt nivel. La #ROOFOFFLINE2019 „Punct. Și de la capăt”, antreprenorul a povestit prin ce provocări a trecut, dar și unde se află echilibrul între obligație și plăcere.
„Momentul în care am luat decizia să schimb ceva a fost atunci când m-am împlinit în compania pe care am condus-o și am înțeles că nu-i pot da mai mult. Mereu mă captiva domeniul de digital marketing. L-am studiat destul de profund în ultimii ani. Mă motivau proiectele care sunt realizate în online”, a declarat omul de afaceri.
Așa se face că în scurt timp, Alexei Kishlaru și-a transpus ideile care îi roiau în minte într-o realitate frumoasă, cu potențial de dezvoltare.
„Îmi realizez visul de a iniția un start-up online și am creat școli online. Am lansat cu partenerul meu două școli on-line. Una este de management. Acolo învățăm proprietarii, fondatorii și managerii cum să conducă oamenii. Al doilea proiect se lansează într-o lună și este legat de sistematizarea afacerii, adică explică ce trebuie să faci pentru a construi din bussines-ul tău un sistem”.
Își trăiește viața după propriile principii și știe sigur că doar dezvoltarea continuă și consecventă poate aduce rezultate.
„O afacere se aseamănă cu construirea unei case. Trebuie să pui pilonii pentru a-i oferi trăinicia. Dacă construiești etaj după etaj, fără să pui baze și întăriri, clădirea se va prăbuși”, explică antreprenorul.
În atâția ani de experiență în domeniu a învățat că greșelile sunt elemente firești, care fac parte din procesul de creștere. Își amintește cu zâmbetul pe buze de momentele în care a dat-o în bară și vorbește cu mândrie despre puterea de a rămâne ferm pe poziție și de a reveni în joc cu forțe noi.
„Au fost credite multe în care m-am implicat, dar nu vedeam viitorul. Nu știam dacă va lua sau nu zbor proiectul. Momentul de incertitudine este cel mai mare obstacol în calea celor care vor să dezvolte o afacere. Dacă vorbim de greșeli care m-au costat mult, atunci cred că ele țin de ipoteze. Un conducător ia zilnic zeci de decizii. Unele aduc pierderi, altele aduc profit. Am avut cazuri când unele dintre ideile mele au costat compania zeci de mii de dolari pentru că nu s-a realizat ideea”, a mai declarat omul de afaceri.
Spune că nu funcțiile de conducere sunt cele care definesc un manager bun. Totuși, Kishlaru este de părere că, atunci când vine vorba de binele companiei, între propriile plăceri și responsabilitățile asumate trebuie să existe un echilibru trainic.
„Eu construiesc sistemul, iar sistemul ulterior trebuie să fie condus de un alt tipaj. Asta deși din atribuțiile unui manager face parte și conducerea afacerii. În orice domeniu de care te apuci sunt lucruri care te captivează și le simți ca fiind ale tale, dar sunt și lucruri pe care le faci doar pentru că sunt parte a jocului. Nu pot fi excluse din formulă”, povestește Alexei.
La fel ca Alexei Kishlaru, și alți antreprenori din țara noastră și-au spus poveștile de succes în cadrul evenimentului #ROOFOFFLINE2019 „Punct. Și de la capăt”, organizat de AGORA. Următoarea ediție a celui mai așteptat eveniment de pe acoperiș va avea loc pe 18 iulie.
Partener general al evenimentului: Victoriabank;
Partener silver: DOR Wines; Partener gustos: Wine Gogh; Partener energizant: Dallmayr Coffee Moldova.
Vezi și aceste știri

Un polițist și alte două persoane, reținute pentru că ar fi cerut mită de 500 de mii de lei pentru a rezolva un dosar privind traficul de droguri

Un conac din Austria al oligarhului Igor Şuvalov, fost vicepremier al Rusiei, a fost ocupat de activişti
