„Am sesizat și procuratura anticorupție, și CNA, și MAI - pentru a lua măsuri legale, pentru a-i sancționa pe cei vinovați. Pe lângă neregulile găsite în întreprinderea municipală, vreau ca antreprenorii și producătorii autohtoni să aibă siguranța că pot funcționa și fără mită, și fără corupție. După cele întâmplate, și îmbolnăviri subite ale unor angajați, am decis să punem sechestrul pe toată întreprinderea municipală, doar pentru a proteja bunurile și așa rămase puține și pentru a nu permite continuarea schemelor”, a declarat Codreanu.

Edilul a subliniat că începând de săptămâna viitoare la Piața Centrală se vor face și lucrări de audit:

„Scopul meu este ca producătorii noștri să aibă un climat liniștit unde să-și dezvolte afacerile, să nu mai dea bani, iar cetățenii să aibă un loc curat, amenajat pentru oameni de unde să cumpere produse la cel mai bun preț. Trebuie să înțelegem cu toții, banii luați de la antreprenori se regăsesc în prețurile produselor, pe care tot noi toți le plătim. Nu putem dezvolta orașul cu plăți pe sub masă”.

Codreanu a numit luni un nou șef la Piața Centrală. Funcționarul a rezistat în funcție doar patru zile, apoi și-a dat demisia.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!