70 de apartamente din cele peste 200 din complexul de blocuri de pe strada Calea Orheiului ar fi fost date în gaj de compania de construcții care le-a ridicat.

Despre asta locatarii au aflat acum câțiva ani, iar de atunci sunt purtați prin judecată ca să își demonstreze dreptul de proprietate.

Problema este că atunci când și-au cumpărat apartamentele în rate, locatarii ar fi lăsat compania de construcții să se ocupe de toate procedurile.


Apartamentele gajate nu sunt unica preocupare a oamenilor.

Potrivit sursei citate, locatarii spun că blocurile trebuiau să fie date în exploatare în 2013. Au trecut 6 ani, dar două dintre case nu au ascensor nici acum, iar parcările promise nu sunt încă amenajate.

Nici contractele cu furnizorii de electricitate sau apă nu ar fi fost încheiate până astăzi. Plățile se fac la compania de construcții.

Proprietarul companiei de construcții nu a răspuns la telefon, deși a fost sunat insistent de jurnaliști.

Avocatul acestuia spune că nu are acordul clientului ca să ne ofere detalii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!