„Amenzi, amenzi și iar amenzi”. Ce îl scoate din sărite pe primarul interimar Codreanu

„Amenzi, amenzi și iar amenzi”. Ce îl scoate din sărite pe primarul interimar Codreanu

Agenții economici, în special companiile de construcții, trebuie amendați de fiecare dată când lasă urme de noroi pe străzi și trotuare și fac murdărie în oraș. Ideea a fost lansată de primarul general interimar al Capitalei. Ruslan Codreanu spune că antreprenorii care dau dovadă de neglijență față de curățenia din oraș ar putea fi introduși într-o lista neagră și drept urmare, să nu mai obțină acte pentru proiecte de viitor.

Edilul a dat indicații subdiviziunilor Primăriei, responsabile de acest domeniu, să ia măsuri în privința celor care fac murdărie în Chișinău.

„O rugăminte către pretori. De la șantierele în lucru am primit iar plângeri. Deja mergeau pe contrasens pe str. Zelinski către șantier. Sunt cu ambele brațe pentru tot ce înseamnă dezvoltarea mediului de afaceri, investiții, locuri de muncă, șantiere. Dar cred că se întrec anumite limite și aceste amenzi parcă se duc în nisip și nicidecum nu responsabilizează agenții economici. Vin plângeri și de la str. Bogdan Voievod, Mircea cel Bătrân. Interveniți. Pur și simplu informarea nu mai lucrează. Orașul ăsta este al tuturor și depinde de fiecare dintre noi viața în mun. Chișinău. Dar dacă tu scuipi în mun. Chișinău, nu ai cum să te mândrești cu orașul tău. Și sunt sigur că în Europa dacă ai primi amenzi de o mie de lire sau zece mii de dolari, altfel te-ai comporta. Dar acasă se poate pentru că acasă este cumătrul, nănașul și el „rezolvă întrebările”. Și poți să ieși cu roțile pline de glod pe stradă și după asta vântul să-ți bage tot acest lut în nas și în păr și peste tot”, a declarat, vizibil deranjat, Ruslan Codreanu.

Publicitate

„Amenzi, amenzi și iar amenzi. Mai ales acolo unde ați mers cu informări de jumătate de an și nu se aude. Am impresia că oamenii ăștia se gândesc că azi lucrăm și gata, după noi - măcar potopul. Ei nu se gândesc că vor avea nevoie de certificate de urbanism pentru alte lucrări. Și o să fie introduși în lista neagră. Eu voi insista ca agenții economici care nu respectă anumite condiții, poluează orașul și fac glod după ei, după care trebuie să vină Exdrupo să măture și să curețe glodul după ei, pur și simplu voi insista să nu li se mai dea documente. Și astea sunt costuri, bani publici. Pe lângă faptul că orașul e murdar”, a mai spus edilul.

Se întâmplă după ce, în urma ploilor din ultima perioadă Chișinău pe o stradă din centrul Capitalei s-a revărsat argilă de pe un șantier din apropiere, iar camioanele care transportă materiale de construcție adesea lasă urme pe carosabil, la ieșire de pe șantierele de construcție.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal