Edilul le-a cerut responsabililor de la Direcția Poliție a municipiului Chișinău să urmărească subiectul și să vină cu soluții.

„Observăm o creștere a numărului de furturi de grilaje. Recordul la acest capitol e deținut de sectorul Râșcani, străzile Albișoara și Nicolai Dimo. [...] Exdrupo și Apă Canal trebuie din timp să aibă grilaje în rezervă, dar avem nevoie de suportul dumneavoastră ca să prevenim sau cel puțin să discutăm cu cei care recepționează fierul. Să le spunem bună ziua și să nu se facă morți în popușoi”, a declarat primarul interimar al Capitalei.

Contactat de AGORA, șeful Poliției Capitalei, Silviu Mușuc, ne-a declarat că ținta hoților de bunuri de metal se îndreaptă atât către grilele de metal, prin care se scurge apa în canalizare, cât și către capacele de canalizare. Potrivit lui Mușuc, angajații Poliției comunică cu punctele de colectare a acestor metale și întreprind, în fiecare an, măsuri de prevenire a furturilor.

Vezi și: Noi autobuze ar putea circula, în weekend, spre Vadul lui Vodă. Ce indicații a dat Codreanu

„Amenzi, amenzi și iar amenzi”. Ce îl scoate din sărite pe primarul interimar Codreanu

Sute de panouri publicitare din Chișinău nu au autorizație

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!