Ministra Sănătății a ținut să explice de ce a anulat programul „Un doctor pentru tine”. Ala Nemerenco a precizat că examenul de screening este de fapt un control de rutină.

Totodată, noua ministră a Sănătății a transmis un mesaj ex-Guvernului Filip. „Dacă într-adevăr ați fi dorit să oferiți un doctor atunci trebuia să fie pliat strict pe necesitățile populației. Pacienții așteaptă în rând patru ani până nu mai văd deloc. Pentru a face o operație de șold - așteaptă în rând de la patru la șase ani. (...) Este doar un praf în ochi”, a precizat ministra Sănătății. 

Ala Nemerenco a decis să închidă campania „Un doctor pentru tine”, inițiată de Guvernul Filip. „Lăsăm doctorii la vatră, nu mai utilizăm resursele pentru cai verzi”, a scris Nemerenco pe Facebook. La scurt timp, ex-premierul Pavel Filip a ținut să vină cu o reacție. „Înțeleg că nu puteți construi, dar de ce distrugeți?”, a întrebat-o el pe noua șefă de la Sănătate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!