Premierul Maia Sandu își dorește o întrevedere cu fosta șefă a Departamentului Național Anticorupție (DNA) de la București, Laura Codruța Kovesi. Declarația a fost făcută luni, după ședința de Guvern. Totodată, prim-ministrul a negat că ar analiza candidatura lui Kovesi pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova.  

„Nu am invitat-o în calitate de procuror general. Mi-am exprimat dorința de a discuta cu ea despre politici. Nu am primit încă un răspuns. Sunt sigură că discuția va avea loc”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că, anterior, mai mulți lideri din cadrul blocului politic ACUM au declarat că și-ar dori un procuror general european. Unii au numit candidatura Laurei Codruța Kovesi.

Vezi și: Laura Codruţa Kovesi, noul procuror general de la Chișinău? Ce spune un deputat ACUM

De partea cealaltă, președintele Igor Dodon a spus, recent, că preferă ca viitorul procuror general să dețină cetățenia Republicii Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!