O tânără familie acuză medicii de neglijență la naștere: „Creierul este afectat în proporție de 90%. Ne-a spus în față că nu are nicio șansă”

O tânără familie acuză medicii de neglijență la naștere: „Creierul este afectat în proporție de 90%. Ne-a spus în față că nu are nicio șansă”

O tânără familie din Ștefan Vodă ar fi trecut prin clipe de calvar în așteptarea copilului adus cu greu pe lume. Tatăl bebelușului a chemat presa la o conferință, unde a povestit cele întâmplate la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău. Bărbatul a spus că, din cauza neglijenței medicilor, copilul nu mai are nicio șansă la viață, creierul acestuia fiind afectat în proporție de 90%. Instituția medicală nu a venit, deocamdată, cu o reacție.

Tatăl copilului, Andrei Gortolomei, a spus că soția acestuia a ajuns la spital în noaptea de 3 iunie curent.

„A fost internată cu apele rupte. În decurs de trei ore după internare i s-a administrat a patra parte a unei pastile sub limbă, pentru a induce nașterea, fapt care este negat de medicul care a primit sarcina, Stela Mocanu. Medicul spune că i s-a administrat o a doua parte a unei pastile pentru tensiune. Dar în istoria medicală nu este indicată nici administrarea pastilei pentru tensiune, nici a celei pentru inducerea sarcinii”, a declarat bărbatul.

Publicitate

Acesta a mai menționat că medicii nu ar fi acționat corect atunci când au văzut că situația se agravează.

„La un moment dat, medicul, văzând că copilul nu coboară și că bătăile inimii suferă, trebuia urgent să meargă la cezariană, lucru pe care nu l-a făcut. Pe lângă la acea pastilă, i s-a administrat un alt medicament, la fel, pentru provocarea sarcinii. Acestea, luate împreună, provoacă niște dureri perverse. La un moment dat, fătul a fost născut prin tracțiuni vacuum, administrate de patru ori. Pe lângă asta, fătul a fost împins prin burtă de alți doi medici”, a povestit bărbatul.

Andrei Gortolomei a spus că, într-un final, copilul s-a născut cu asfixie severă, cu edem cerebral și cu pneumonie severă, fiind internat în secția Reanimare. Deși bărbatul a declarat că și-a dorit să vină la conferință cu istoria medicală a soției sale, i s-ar fi spus că va primi documentul mai târziu, de la arhiva instituției medicale.

„Acest copil a fost dorit și așteptat. Rog să vă implicați pentru a elucida acest caz strigător la cer, ca prin pielea mea și a soției mele, ca prin acest calvar să nu mai treacă nicio familie din Moldova. După 2-3 săptămâni, copilului i s-a făcut o tomografie la cap. Medicul ne-a spus că creierul este afectat în proporție de 90%. Ne-a spus în față că bebelușul nu are nicio șansă. La moment, situația copilului este gravă, dar stabilă, asta e menționat în istoria medicală”, a conchis bărbatul.

Reiterăm că, deocamdată, Centrul Mamei și Copilului nu a venit cu o reacție. O vom publica ulterior.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal