„Idee pentru alegerile locale – un bloc ACUM fortificat si extins pe eșichierul politic. […] Această soluție politică pentru locale, dar și pentru viitor, ar permite să avem câte un singur candidat la primar, căruia să-i fie sporite șansele față de PSRM din primul tur. În același timp, se va obține un scor mai mare și pentru lista de consilieri, având astfel majoritatea, fără de care te miști greu patru ani”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Potrivit liberalului problemele din teritoriu sunt comune: „Reanimarea sau formarea echipelor, identificarea candidaților, mobilizarea tuturor, după scârbă, sufocarea și greața pe care o au din cauza presiunii regimului Plahotniuc, toți primarii și consilierii locali de bună credință din RM. V-o spun în cunoștință de cauză: mare poftă de alegeri și de mandate ei nu au”.

Dorin Chirtoacă a mai încercat să convingă blocul ACUM că liberalii au fost alături în momente de criză.

„În perioada crizei politice 3-15 iunie 2019, am avut posibilitatea să limpezim apele. În afară de formațiunile politice menționate în imagine, toți ceilalți fie au luat apă-n gură, fie nu au avut suficient curaj, fie nu s-au orientat, fie mai grav, au avut poziție duplicitară, au apărat regimul, lucru pe care unii îl fac și astăzi. Atâta PL, cât și PLDM au promovat debarcarea regimului. Personal am propus anume această soluție, încă din aprilie-mai, având consultări și la Bruxelles, în acest sens”, a subliniat acesta.

Amintim că Parlamentul a stabilit că alegerile locale vor avea loc 20 octombrie 2019.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!