Autoritatea nu oferă o explicație a acestei scăderi abrupte, dar ea se datorează în special reducerii cu circa 20% a tarifelor la gaze pentru consumatori operată de ANRE în martie 2018 și care în cazul consumatorilor casnici s-a aplicat de la 1 ianuarie 2018.

În pofida acestei scăderi dramatice, Moldovagaz a rămas lider la capitolul profit net total obținut de întreprinderi de stat sau companii cu capital majoritar de stat, scrie Mold-street.com.

De altfel, este pentru prima dată în istorie când Moldovagaz obține trei ani la rândul profit, inclusiv din activitatea operațională.

Totuși, acest profit de circa 2,4 miliarde lei nu poate acoperi nici măcar jumătate din pierderile-record din anii 2014-2015, când Moldovagaz a raportat un rezultat negativ total de circa 5,45 miliarde lei, cauzat în special de deprecierea abruptă a leului moldovenesc și neajustarea la timp a tarifelor la gaze.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!