„Ținându-se cont de particularitățile specifice și complexitatea cazului, pe parcursul lunii iunie curent, acesta s-a aflat sub supravegherea și controlul permanent al administrației instituției, de la nașterea copilului și până la momentul actual, cu discutarea în cadrul ședințelor medicale. De asemenea, în mod prioritar, în cadrul instituției a fost instituită imediat o comisie și a fost inițiată o anchetă internă în cadrul căreia urmează a fi elucidate toate circumstanțele cazului. Cu informații suplimentare privind rezultatele anchetei inițiate urmează să revenim ulterior”, a menționat spitalul într-un comunicat de presă.

Pe 1 iulie, un bărbat din Ștefan Vodă a povestit calvarul prin care ar fi trecut soția acestuia, care a născut la Institutul Mamei și Copilului în data de 3 iunie. Potrivit lui, medicii nu ar fi intervenit corespunzător atunci când situația femeii s-a agravat. Ca rezultat, creierul micuțului a fost afectat în proporție de 90%, acesta fiind până acum în stare gravă, dar stabilă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!