Şedinţa a avut loc la sediul CNA şi a avut ca scop „informarea obiectivă a partenerilor de dezvoltare despre volumul de lucru desfăşurat de instituţiile de drept din ţară, în vederea deferirii justiţiei a făpturitorilor fraudei şi în vederea recuperării banilor sustraşi”.

„În cadrul discuţiilor, experţii FMI au fost informaţi despre pârghiile şi instrumentele disponibile ale instituţiilor care au efectuat investigaţiile, dificultăţile întâmpinate în documentarea faptelor, dar şi posibilele soluţii pentru depăşirea unor blocaje de procedură, precum şi urgentarea recuperării bunurilor infracţionale”, se menționează în comunicat.

Potrivit informațiilor emise presei, delegaţia FMI a dat asigurări că implementarea urgentă a soluţiilor, propuse de către PA, CNA şi ARBI, vor fi prioritare în discuţia cu autorităţile din Republica Moldova. De asemenea, oficialii au declarat că propunerile vor fi incluse în Memorandumul care va sta la baza deblocării asistenţei financiare externe pentru țara noastră.

Pe 10 iunie, deputații au decis formarea unei comisii parlamentare care va investiga frauda bancară. Comisia este constituită din nouă membri – câte trei de la PSRM și Blocul ACUM, iar alți trei membri ar trebui să fie din partea PDM și a Partidului Șor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!