„Am propus Maiei Sandu crearea unui document, a unei matrice. Să fie clar cu vectorul extern, cel de integrare europeană, cu stabilirea relațiilor economice și comerciale cu Rusia, un angajament că nu facem alte coaliții în actualul Parlament, că nu primim fugari, nu votăm proiecte cu ei, decât cele cu care noi convenim în interior”, a declarat președintele într-un interviu pentru cotidianul.md.

Astfel, Igor Dodon a spus că guvernarea va răspunde provocărilor ce urmează să apară.

„Acuș o să vină cu istoria Moldovei și limba moldovenească, intrarea în NATO. Trebuie să semnăm un acord că, atunci când vin subiecte ce țin de programul partidului, noi o să ne ținem de programul de guvernare. În acest program, matrice să fie spus clar ce legi, proiecte votăm noi”, a explicat el.

Documentul ar urma să fie semnat, până la finele lunii iulie, de toți deputații din blocul ACUM și PSRM, de șefa Executivului, Maia Sandu, de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și de președintele Igor Dodon.

Amintim că, în data de 8 iunie, socialiștii și cei din blocul ACUM au semnat un acord temporar. Mai exact, aceștia s-au înțeles că vor vota conducerea Parlamentului în frunte cu Zinaida Greceanîi, că vor învesti un Guvern condus de Maia Sandu, că vor demite directorii mai multor instituții și că vor vota declarația cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!