Din imagini se vede că cineva s-a apucat să strângă crengile de pe traseul blocat. Din cauza ploilor abundente, oamenii din microbuz practic nu vedeau ce se întâmplă afară. Odată ajunși la punctul de trecere a frontierei, aceștia au dat de o situație deplorabilă.

Ofițerul de presă al Poliției de Frontieră ne-a spus că punctul de trecere nu și-a sistat activitatea, așa cum se menționa în filmulețul video. În schimb, din cauza lipsei curentului electric pe partea ucraineană, punctele Larga și Ocnița au fost închise pe o perioadă de timp. În prezent, toate activează în regim normal.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a menționat că, marți, mai mulți copaci au fost doborâți la pământ la Bălți, Edineț și Briceni. Unii au căzut peste conducte de gaz, fiind nevoie de intervenția salvatorilor.

„Copacii doborâți au afectat patru balcoane ale unui bloc locativ din orașul Bălți. Aici au fost create două grupuri operative de salvatori pentru monitorizarea situației și pentru efectuarea lucrărilor din cadrul Detașamentului Căutare –Salvare nr.2. Mai multe localități din raionul Edineț și Briceni au fost deconectate de energie electrică”, se mai arată în comunicatul emis de IGSU.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!