„Banii au fost scoși din țară după o schemă simplă care poate fi verificată în baza de plecări de la aeroport. A existat un număr de 20 de persoane care au zburat zilnic la Moscova. Aveau dreptul să scoată 10 mii de dolari fără să fie verificați. Numele se repetă de fiecare dată. Oamenii aceștia au scos bine mersi banii din țară. Cu o singură mișcare, au scos 200 de mii de dolari. Repeți zilnic această mișcare, fiindcă curse la Moscova sunt multe”, a declarat Ion Terguță în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Ilan Șor a dispărut din spațiul public odată cu cedarea puterii de către democrați. Partidul său, într-un comunicat emis pe 25 iunie, a spus că urmează să decidă ce va face mai departe.

Amintim că, marți, 2 iulie, a ieșit la iveală că imobilele de lux de pe strada Lacului din Chișinău, care i-au aparținut lui Ilan Șor, au fost recent revândute. Datele de la Cadastru arată că cele patru imobile, situate pe mai multe terenuri comasate într-unul singur, au fost cumpărate, la 26 iunie curent, de un tânăr de 31 de ani, iar ipoteca în valoare de 3,5 milioane de lei a fost stinsă.  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!