Vezi și: Fracțiunea Șor se plânge de abuzuri și critică coaliția PSRM-ACUM: „Suntem curioși ce vor spune partenerii externi” (VIDEO)

După ce au ieșit în fața jurnaliștilor pentru a o declarație de presă, parlamentarii au fost întrebați unde se află liderul partidului, care a dispărut de câteva săptămâni din spațiul public. „În timpul apropiat el singur vă va spune”, a răspuns Ulanov.

Ultima apariție publică a lui Ilan Șor a fost la 12 iunie, cu două zile înainte ca Partidul Democrat să anunțe despre retragerea în opoziție. Atunci, Șor a organizat un briefing de presă și a refuzat să răspundă la orice întrebare, motivând că în următoarele zile va organiza ședința Consiliului Național Politic al partidului și doar după asta va organiza o conferință de presă în care va răspunde la întrebări.O astfel de conferință însă nu a avut loc ulterior.

Partidul său, într-un comunicat emis pe 25 iunie, menționează că urmează să decidă ce va face mai departe.

Șeful statului, Igor Dodon, dar și ministrul de Interne, Andrei Năstase, au spus că Șor ar fi plecat din țară, odată cu fostul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc. Potrivit unor surse, acesta s-ar afla în Israel.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!