„Guvernul de la Chișinău și-a asumat să implementeze reforme cuprinzătoare și să construiască instituții care funcționează în interesul cetățenilor Republicii Moldova. Vom reuși doar cu sprijinul vostru esențial”, a mai declarat prim-ministra R.Moldova.

Totodată, Maia Sandu a informat oficialul UE despre ultimele evoluţii politice din R.Moldova, precum şi despre acţiunile întreprinse de Guvern şi Parlament pentru avansarea agendei de reforme. Maia Sandu a subliniat faptul că „actuala guvernare are drept scop reconstruirea instituțiilor democratice și refacerea încrederii cetățenilor în propriul stat, aceste lucruri fiind posibile prin: investigarea abuzurilor și neregulilor guvernării trecute, crearea unei justiții care funcționează în baza integrității și încrederii publice, promovarea unor profesioniști în funcții-cheie, precum și îndeplinirea condițiilor din Acordul de Asociere cu UE”.

La rândul său, comisarul european, Johannes Hahn a salutat acţiunile întreprinse de Guvern în avansarea reformelor. Oficialul a menţionat că Uniunea Europeană acordă o atenţie sporită evoluţiilor din Republica Moldova și că își dorește ancorarea țării noastre pe calea ireversibilă a reformelor.  Totodată, Johannes Hann a subliniat faptul că vor fi identificate măsuri concrete de sprijin pentru Republica Moldova, având la bază angajamentul ferm de a implementa prevederile Acordului de Asociere RM-UE.

 

                      

Înainte de a merge la Bruxelles, premierul moldovean a mers la București, în prima sa vizită. Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele României și premierul român. Guvernele de la București și Chișinău se vor întruni în ședință comună. Despre asta au anunțat șefele Executivelor României și Republicii Moldova, Viorica Dăncilă și Maia Sandu, care nu au specificat însă o dată exactă.  

Iar președintele României, Klaus Iohannis a asigurat Guvernul R.Moldova de sprijin total. În timpul apropiat, experți din România și Republica Moldova vor identifica de urgență domenii în care este nevoie de asistență pentru consolidarea instituțiilor moldovenești și demararea proiectelor comune. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!