Sistemul nou de canalizare va avea o lungime de 12 kilometri, cu posibilitatea de extindere până la 18 kilometri și va avea trei stații de pompare a apelor uzate. Primarul de Cantemir, Roman Ciubaciuc, a spus că „visul locuitorilor din Cantemir va deveni realitate”. 

Directorul Executiv al Agenției Austriece pentru Dezvoltare, Martin Ledolter, a menționat că, împreună cu echipa de implementare a proiectului, organizația sa va asigura o construcție eficientă a sistemului de canalizare. Totodată, Martin Ledolter a precizat că „accesul la apă potabilă, la fel ca și serviciile sanitare, sunt cheia dezvoltării economice și sociale pentru orice societate”.

În același timp, Șeful adjunct al secției de operațiuni a Delegației Uniunii Europene în Moldova, Gintautas Baranauskas, a spus că „o stație de epurare nouă și modernă va asigura ca apele uzate să fie tratate corespunzător și emise în siguranță, prin urmare, contribuind la încetarea poluării solului și a apelor subterane”. 

Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare sprijină țările din Africa, Asia, Europa de Est și Sud-Est, precum și din regiunea Caraibeană pe parcursul dezvoltării lor durabile. Ministerul Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Internaționale planifică strategiile. Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) este o unitate operațională a Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, implementează programe și proiecte împreună cu instituții publice, organizații ale societății civile și întreprinderi naționale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!