Certificatul V1 însoțește fiecare partidă de vin exportat din Republica Moldova în UE.

„În 2015, cu bani de la Banca Europeană de Investiții, prin filiera vinului, am elaborat un soft care exclude factorul uman pentru interpretarea analizelor, de la primirea probei de control și până la eliberarea certificatului de conformitatea pentru toate vinurile care pleacă în comunitatea Europeană. Acum numărul acestor certificate pe care le eliberăm practic s-a dublat”, spune Victor Badareu, director al ÎS „CNVCPA”.

Dacă în 2013, înaintea semnării Acordului de Liber Schimb, CNVCPA a eliberat 4 074 de astfel de certificate, în 2018 au fost eliberate deja 9 625 de certificate. Nu a existat niciun caz în care un astfel de certificat să fie contestat de țările importatoare. În ultimii 5 ani CNVCPA a achiziționat o serie întreagă de echipamente moderne ce permit o gamă mai largă de analize mai exacte. Centrul e certificat conform standardelor internaționale ISO 17025 și ISO 17065.

Acest material a fost pregătit în cadrul Proiectului UE „Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere / Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) în cadrul programelor de asistență finanțate de UE”. Conținutul acestui material este responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu poate fi atribuit Uniunii Europene.

Pentru mai multe informații accesati pagina oficiala a Proiectului: www.dcfta.md.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.