„Au fost înregistrate 103 avize privind rupturile de conductor, dintre care 79 deja au fost localizate. În aceste condiții de risc sporit, atenționăm consumatorii să manifeste maximă precauție cu privire la regulile de securitate electrică pentru evitarea accidentelor. Pentru remedierea situației au fost mobilizate 87 de formațiuni de intervenție operativă, care își desfășoară activitatea în localitățile rămase parțial fără tensiune”, se arată în comunicat.

Potrivit „Red Union Fenosa”, în sudul țării echipele intervin mai greu. „Furtuna puternică a doborât copaci împreună cu segmente ale liniilor electrice aeriene, a smuls și a aruncat elemente ale diverselor construcții sau a inundat parțial unele sectoare”, a spus întreprinderea.

Responsabilii au venit cu mai multe sfaturi pentru cetățeni:

  • ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ și care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
  • nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
  • marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a restricţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniţi în instalaţiile electrice, deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa.

Oamenii pot alerta oricând întreprinderea la numărul 022-43-11-11.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!