Alături de puținele sale colege, a depus un efort enorm pentru a intra în detaliile domeniului IT, iar perseverența și munca i-au adus în cale oportunitatea de a face un stagiu de practică la sediul central al companiei Pentalog, aflat în Orléans, Franța. Acesta a fost începutul succesului său profesional, iar din anul 2012, Cristina este Front-End Developer la această companie. Activitatea pe care o desfășoară, soluțiile pe care trebuie să le dezvolte și interacțiunile cu colegii o motivează continuu și susțin ascensiunea sa în domeniul IT.  

Istoria Cristinei Chiu-Cucu face parte din campania de promovare a Carierei IT, care prezintă exemplele celor care activează în domeniu și au reușit să devină profesioniști consacrați.

Recomandări pentru o carieră în IT de la Cristina Chiu-Cucu:

  1. Este nevoie de o muncă asiduă, de mult studiu și de multe lucrări practice, dar și de multă voință.
  2. Este recomandabil să studiezi suplimentar și să faci cursuri online de programare.
  3. Cunoașterea limbilor străine la un nivel avansat este un mare avantaj.
  4. Nu trebuie să-ți fie frică să încerci.


Reportajul a fost realizat în cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, a Suediei și a UN Women.

Campania, desfășurată de ATIC începând cu anul 2010, își propune să comunice tinerilor care sunt oportunitățile și avantajale pe care le generează activitatea în domeniul IT. Acțiunea încurajează tinerii să afle mai multe informații despre profesiile și oportunitățile din domeniul IT, demontând stereotipurile existente și promovând istoriile unor profesioniști care inspiră.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!