Cum a ales Cristina Chiu-Cucu cariera IT: „În clasa a șasea am fost curioasă să aflu cum funcționează un calculator, iar de aici a început totul” (VIDEO)

Cum a ales Cristina Chiu-Cucu cariera IT: „În clasa a șasea am fost curioasă să aflu cum funcționează un calculator, iar de aici a început totul” (VIDEO)

Un cadou primit de la tatăl ei s-a dovedit a fi un „dar al destinului” care i-a definit cariera profesională. La vârsta de 13 ani, Cristina Chiu-Cucu a fost curioasă să afle cum funcționează calculatorul dăruit. Avea o listă întreagă de comenzi pe care le aplica și le testa continuu, iar rezultatele o încurajau și mai mult să studieze informatica. Așa a ajuns să-și facă studiile la Facultatea de Informatică a Universității Tehnice a Moldovei.

Alături de puținele sale colege, a depus un efort enorm pentru a intra în detaliile domeniului IT, iar perseverența și munca i-au adus în cale oportunitatea de a face un stagiu de practică la sediul central al companiei Pentalog, aflat în Orléans, Franța. Acesta a fost începutul succesului său profesional, iar din anul 2012, Cristina este Front-End Developer la această companie. Activitatea pe care o desfășoară, soluțiile pe care trebuie să le dezvolte și interacțiunile cu colegii o motivează continuu și susțin ascensiunea sa în domeniul IT.

Istoria Cristinei Chiu-Cucu face parte din campania de promovare a Carierei IT, care prezintă exemplele celor care activează în domeniu și au reușit să devină profesioniști consacrați.

Publicitate

Recomandări pentru o carieră în IT de la Cristina Chiu-Cucu:

 1. Este nevoie de o muncă asiduă, de mult studiu și de multe lucrări practice, dar și de multă voință.
 2. Este recomandabil să studiezi suplimentar și să faci cursuri online de programare.
 3. Cunoașterea limbilor străine la un nivel avansat este un mare avantaj.
 4. Nu trebuie să-ți fie frică să încerci.

Reportajul a fost realizat în cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, a Suediei și a UN Women.

Campania, desfășurată de ATIC începând cu anul 2010, își propune să comunice tinerilor care sunt oportunitățile și avantajale pe care le generează activitatea în domeniul IT. Acțiunea încurajează tinerii să afle mai multe informații despre profesiile și oportunitățile din domeniul IT, demontând stereotipurile existente și promovând istoriile unor profesioniști care inspiră.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal