Așteptările oamenilor au fost și sunt enorme. […]. Pe de altă parte, avem promisiunile făcute de politicieni aflați acum la guvernare legate de publicarea acestui raport. Nu în ultimul rând, această nepublicare exercită o presiune enormă asupra procurorilor. Toate acestea luate la un loc arată clar că publicarea raportului Kroll 2 este absolut necesară. În rezultat, toți cei vizați urmează să ofere explicații și să clarifice cele publicate în acest raport”, a menționat Vlad Filat.

Ex-premierul a spus că ar putea figura și el în raport. Se declară însă nevinovat.

„În sentința mea de condamnare, în baza unui proces închis, fără expertiză financiar-bancară, fără audierea martorilor, fără garanții elementare ale dreptului la un proces echitabil, proces motivat politic, mi-a fost imputată ilegal suma de 23 de milioane de dolari prin intermediul unor companii care nu îmi aparțin, fără a fi identificați beneficiarii reali ai acestor companii și sume. Pot demonstra că această sumă mi-a fost atribuită ilegal, lucru care de fapt am început să-l fac. Sperăm că acum, instituțiile statului ne vor oferi sprijinul pentru a obține informațiile necesare pentru a-mi demonstra nevinovăția”, a explicat acesta.

Amintim că, pe 2 iulie, raportul Kroll 2 a ajuns la comisia parlamentară de anchetă pentru frauda bancară. Documentul nu conține însă lista beneficiarilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!