Ploaia şi vântul au făcut ravagii în raionul Basarabeasca. Aici salvatorii au fost solicitaţi pentru a efectua lucrări de deblocare după ce mai mulţi copaci au căzut pe drumuri, case de locuit, dar şi conducte de gaz. Totodată, vântul puternic a smuls mai multe foi de ardezie, dar şi a deteriorat acoperişurile caselor de locuit în mai multe localităţi a raionului Basarabeasca. Conform datelor Inspectoratului General al Situațiilor de Urgență (IGSU), 20 de foi de ardezie au fost smulse de rafalele de vânt de pe acoperişurile a două blocuri locative, dar şi a spitalului raional.

În satul Săiţi din raionul Căuşeni, intensificările vîntului au deteriorat acoperişul din ţiglă metalică a sălii sportive a gimnaziului din localitate.

În oraşul Ceadîr-Lunga din UTA Găgăuzia salvatorii au deblocat două autovehicule, dar şi o conductă de gaz de sub copacii căzuţi.

Recent, furnizorii de energie electrică au raportat deconectări în 85 localităţi din raioanele afectate din sudul ţări, inclusiv raionul Cahul, Cantemir, Taraclia, Cimişlia şi Leova.

Și în municipiul Comrat s-au raportat copaci doborîţi.


Potrivit IGSU, Echipele de salvatori şi pompieri lucrează în regim intensiv în regiunea de sud, iar comisiile pentru situaţii excepţionale raionale lucrează la faţa locului pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Citește și: Copaci smulși din rădăcină, culturi compromise și acoperișuri distruse. Consecințele furtunii din nordul republicii (GALERIE FOTO)

Mai multe localități au rămas în beznă. Responsabilii recomandă oamenilor să nu intervină

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!