Eduard Harunjen a declarat că Ilan Șor nu figurează nici în baza de date a aeroportului, dar nici în cea a punctelor vamale de trecere a frontierei la nivel terestru.

„Pe acest fapt procurorii și polițiștii au inițiat un proces penal. Despre rezultatele acestui proces veți afla pe măsură ce vom avansa în această investigație”, a declarat Harunjen.

„Unicul impediment pe care îl întâmpinăm este că locul aflării lui Ilan Șor nu este cunoscut, încă”, a conchis procurorul.

Potrivit lui Harunjen, Șor ar fi părăsit țara ilegal în contextul în care acesta este sub control judiciar.

AGORA amintește că pe 26 iunie curent procurorii au cerut Curții de Apel Cahul emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor și darea în căutare internațională a acestuia. Solicitarea procurorilor a venit după ce Ilan Șor nu s-a prezentat  la ultima ședința de judecată, programată la Curtea de Apel Cahul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!