„Azi îmi anunț demisia din funcția de viceprimar și din interimatul funcției. Voi avea o discuție cu toți colegii. Orașul trebuie administrat indiferent de toate speculațiile politice. Noi lucrăm în interesul cetățeanului. Noii administrații îi urez mult succes. Îmi doresc ca proiectele inițiate să nu se oprească aici. Nu plec niciunde din oraș. Împreună cu echipa vom fi aici. Dacă va fi nevoie de suportul nostru, noi suntem gata să o facem”, a declarat Ruslan Codreanu.

„Toate speculațiile și luptele dintre clanuri și grupuri de interese nu vor dezvolta orașul. Noi am demonstrat că se poate din bugetul municipal să nu-ți cumperi avioane, să nu-ți faci casă cu cinci nivele, dar să lucrezi în beneficiul orașului, să faci terenuri de joacă, să repari grădinițe”, a adăugat acesta.

Ruslan Codreanu a refuzat să comenteze decizia Consiliului Municipal, care l-a demis în prima parte a zilei. De asemenea, a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

„Niciodată nu i-am vorbit de rău pe cei cu care am lucrat. Nu sunt omul care să arunce cu glod doar pentru a crește ratingul politic. Eu am spus că municipiul Chișinău trebuie administrat, fiindcă este un oraș în care sunt probleme destul de grave la multe capitole. Nu o să vorbesc de datoriile lăsate de fosta administrație de la Apă Canal, Termoelectrica, Piața Centrală. Când mi-am asumat responsabilitatea de a administra orașul, am pus punct la toate speculațiile politice. Tot ce am vrut să fac este să modernizăm orașul”, a mai spus el.

Amintim că, pe 4 iulie, primarul interimar Ruslan Codreanu și viceprimarul Nistor Grozavu au fost eliberați din funcțiile deținute prin votul majorității consilierilor municipali. Cele două posturi din cadrul Primăriei Chișinău au fost declarate vacante.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!