„O decizie corectă a CMC. Rămâne să fie anulate actele ilegale emise de uzurpatori: dispoziții, contracte, certificate de urbanism, autorizații de construcție, etc.”, a fost scurtul comentariu scris pe Facebook de Dorin Chirtoacă.

„Demiterea celui care a ocupat în ultimul an în mod abuziv și ilegal funcția de primar general al capitalei constituie un prim pas de reparație morală față de cetățenii capitalei, al căror vot democratic a fost călcat în picioare de regimul oligarhic al lui Plahotniuc. Suntem tot mai aproape de normalitatea democratică dorită de oameni. În continuare voi munci și lupta ca voința liber exprimată a oamenilor să fie respectată”, a scris Andrei Năstase.

Amintim că, pe 4 iulie, primarul interimar Ruslan Codreanu și viceprimarul Nistor Grozavuau fost eliberați din funcțiile deținute prin votul majorității consilierilor municipali. Cele două posturi din cadrul Primăriei Chișinău au fost declarate vacante.

"

"

La scurt timp, Ruslan Codreanu a chemat presa la un briefing, unde a spus că își dă singur demisia. A menționat însă că nu pleacă din oraș și că va fi la dispoziția viitoarei administrații.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!