„O decizie corectă a CMC. Rămâne să fie anulate actele ilegale emise de uzurpatori: dispoziții, contracte, certificate de urbanism, autorizații de construcție, etc.”, a fost scurtul comentariu scris pe Facebook de Dorin Chirtoacă.

„Demiterea celui care a ocupat în ultimul an în mod abuziv și ilegal funcția de primar general al capitalei constituie un prim pas de reparație morală față de cetățenii capitalei, al căror vot democratic a fost călcat în picioare de regimul oligarhic al lui Plahotniuc. Suntem tot mai aproape de normalitatea democratică dorită de oameni. În continuare voi munci și lupta ca voința liber exprimată a oamenilor să fie respectată”, a scris Andrei Năstase.

Amintim că, pe 4 iulie, primarul interimar Ruslan Codreanu și viceprimarul Nistor Grozavuau fost eliberați din funcțiile deținute prin votul majorității consilierilor municipali. Cele două posturi din cadrul Primăriei Chișinău au fost declarate vacante.

La scurt timp, Ruslan Codreanu a chemat presa la un briefing, unde a spus că își dă singur demisia. A menționat însă că nu pleacă din oraș și că va fi la dispoziția viitoarei administrații.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!