Deputat al fracțiunii Șor, despre raportul Kroll II: „Îndeplinește o comandă politică. Încetați să ne acuzați pentru furtul miliardului” (VIDEO)

Deputat al fracțiunii Șor, despre raportul Kroll II: „Îndeplinește o comandă politică. Încetați să ne acuzați pentru furtul miliardului” (VIDEO)

Deputatul fracțiunii Șor, Denis Ulanov neagă informațiile publicate în raportul Kroll II și spune că investigația îndeplinește o comandă politică, iar deputații vizați „nu sunt vinovați”. În același timp, Ulanov a declarat că la ședința de vineri a Parlamentului  va solicita să includă reprezentanții fracțiunii PP Șor în comisia privind furtul miliardului.

„Este evident faptul că noua guvernare de la Chișinău utilizează metodele vechii conduceri. Nu am aflat nimic nou. Aceste nume și fapte au figurat și în primul raport. Kroll îndeplinește o comandă politică, este evident. Se ocupă cu ce a făcut și în trecut: încearcă să discrediteze oameni nevinovați și ascunde adevărații beneficiari ”, a declarat Ulanov.

„Încetați să-i acuzați pe colegii mei, deputații Partidului ȘOR, în implicarea furtului miliardului. Ei nu au încălcat nimic și nu au furat niciun ban”, a afirmat avocatul lui Ilan Șor.

Publicitate

„Noi niciodată nu ne-am temut de acest raport și chiar am așteptat publicarea lui. Pentru cei care știu să citească și să asculte: citat din preambulul raportului „acest document nu conține date cu privire la ultimii beneficiari ai furtului bancar”, a mai adăugat Ulanov

„Au apărut întrebări mai multe decât răspunsuri. Orice om care poate să analizeze această problemă își pune întrebări – ce este raportul Kroll și pentru ce Banca Națională a achitat milioane de dolari? Pentru ceea ce am citit noi în seara zilei de ieri? Compania care se pretinde a fi de succes pe plan international nu a prezentat nimic”.

”Această instituție, care în nenumărate rânduri a demonstrat că lucrează comanditar, lucru demonstrat în mai multe țări ale lumii, a fost adusă cu un singur scop: să-l învinovățească pe Ilan Șor de furtul miliardului și să acopere adevărații beneficiari ai furtului banilor. Este suficient doar să ne gândim cine i-a comandat. Guvernul controlat pe atunci de Filat și apropiații lui”, a conchis deputatul fracțiunii Șor.

AGORA amintește că, joi, 4 iulie, cel de-al doilea raport al companiei Kroll privind frauda bancară din Republica Moldova a fost remis presei de președintele comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari.

În raport apar nume ca Marina Tauber, vicepreședinta Partidului Șor și fostul președinte Petru Lucinschi, deputata Partidului Șor, Reghina Apostolova, deputatul neafiliat Viorel Melnic, dar și Vladimir Novosadiuc, un apropiat al lui Ilan Șor.

În document se menționează că forma trimisă Parlamentului nu conține lista beneficiarilor fraudei bancare, dar că aceasta va fi remisă separat Procuraturii.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ! Raportul Kroll II, publicat

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal