„Ceea ce se întâmplă este foarte grav și urgent. Astăzi în RM nu există procuratură. Ea există, dar în realitate nu lucrează. Ați văzut în conferința de ieri cât de penibil arătau Harunjen și Bețișor. Ziceau că investighează furtul miliardului și că în curând ajung la finalitate. Fals. Au avut suficient timp. Furtul miliardului, dar și alte dosare de rezonanță bat pasul pe loc”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra s-a adresat direct celor 660 de procurori din țară. „Începeți să vă comportați ca niște procurori adevărați. Nu stați ascunși prin birouri până se va schimba conducerea, fiindcă ea se va schimba. Harunjen va răspunde în fața legii pentru inacțiunile sale și pentru faptele comise. Nu avem dreptul să pornim dosare penale, să le investigăm, voi puteți însă. Sunteți 660 și vreau să cred că majoritatea sunteți diferiți de Harunjen. E și țara voastră, aici vor crește copiii voștri, aici sunt părinții voștri. Lor le place să fie furați? Nimeni nu vă cere nimic altceva decât să fiți procurori, să aplicați legea”, a mai spus șefa Executivului.

Amintim că, deși noul Guvern, cât și șeful statului au cerut demisia procurorului general, Eduard Harunjen a spus că nu vede motive să plece. Recent, președintele Igor Dodon a menționat că, începând de săptămâna viitoare, s-ar putea să se modifice legea, astfel încât procurorul general să poată fi eliberat din funcție.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!