„Onoarea și demnitatea nu pot fi impuse sau luate. Le sunt recunoscător colegilor mei din minister și din instituțiile din subordine pentru spiritul de echipă, dedicație și profesionalism! Mulțumesc pentru cuvintele de susținere și pentru poza frumoasă de astăzi! Mergem cu verticalitate, cu capul sus pe stradă și în viață. Vom denunța în continuare lucrurile incorecte și oamenii șmecheri care au dominat sistemul. Sunt sigur că instituțiile competente sunt pe fir și că toate lucrurile vor fi clar elucidate. Mult succes doamnei ministru Ala Nemerenco!”, a fost comentariul scris de Boris Gîlca pe Facebook.

Recent, Boris Gîlca a făcut mai multe dezvăluiri. A spus, de exemplu, că insulina biosimilară (o copie a substanței active originale) „Strim”, pe care diabeticii din Republica Moldova o primesc în baza rețetelor compensate de la începutul acestui an, fără a avea alte preparate ca alternativă, este un medicament dubios, cercetat insuficient și procurat printr-o licitație defectuoasă. A mai declarat, de asemenea, că licitațiile privind achiziționarea ultimelor ambulanțe ar fi fost neconforme, automobilele fiind utilate artizanal, iar prețul achitat de stat fiind dublu. Fosta ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a respins însă acuzațiile, menționând că toate acțiunile ei au fost legale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!