„Eu nu am fost invitat la Procuratură, nu am semnat pentru asta. Era o declarație că Vlad Plahotniuc a fost chemat la Procuratură, a dat declarații și mi se pare că a transmis acele înregistrări video. Lasă ei să analizeze și să spună dacă s-a încălcat legea sau nu”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la TVC 21.

Rugat să comenteze declarațiile socialiștilor, care au spus că filmulețele video ar fi fost trucate, democratul a spus: „Lasă expertiza să demonstreze asta, eu nu sunt expert”.

Amintim că, pe 8 iunie, atunci când în Parlament se alegea noul speaker și se învestea Guvernul Sandu, presa afiliată democraților a publicat mai multe filmulețe de la o întâlnire dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc. Aceștia ar fi discutat un acord secret care ar viza un proiect de federalizare a țării. De asemenea, șeful statului a numit cifra „700-800 pe lună pentru întreținerea partidului”. Ulterior, democrații au făcut precizări, spunând că PSRM era finanțat lunar de Federația Rusă.

"

"

Vezi și: A fost publicat un nou video cu Dodon, de data aceasta cu Iaralov: Kozak mi-a dictat, după ce i-am spus că nu putem scrie „federalizare” (VIDEO)

Ulterior, Procuratura Generală a anunțat că a inițiat un proces penal cu privire la finanțarea externă a PSRM, acest lucru fiind interzis prin lege. În replică, socialiștii au spus că sunt gata să prezinte probe care demonstrează legalitate banilor din conturile partidului, dacă va fi un „proces judiciar liber”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!