Cum evităm toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară

Cum evităm toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară

Creşterea temperaturilor asociată verii este corelată cu un pericol mai mare de producere a toxiinfecţiilor alimentare. Venirea verii este asociată cu creşterea temperaturilor şi, în general, cu perioada vacanţei şi a concediilor, din păcate, aceeaşi perioadă prezintă şi un număr mai mare de  toxiinfecţii alimentare, scrie EA.md.

„Ignorarea regulilor legate de siguranţa alimentară e un drum către dezastru”, a declarat dr. Diane Calello de la Universitatea Rutgers din New Jersey, Statele Unite, pentru Futurity.

Dr. Calello explică faptul că vara, datorită creşterii temperaturii, creează condiţiile ideale ale dezvoltării şi înmulţirii germenilor care cauzează toxiinfecţiile. „Riscul toxiinfecţiilor alimentare creşte între 4 şi 60 de grade Celsius”, a afirmat ea.

„Efectele toxiinfecţiei alimentare se pot face simţite de la câteva ore la câteva zile şi includ dureri de cap, stări de vomă, amaţeli, crampe stomacale, diaree sau febră”, a mai adăugat dr. Calello.

Deoarece contaminarea hranei pe care o consumăm poate apărea în orice moment de la recoltare până consum, este important să urmărim aceşti opt paşi:

1. Spălarea mânilor cu apă şi săpun înainte de a prepara hrana.

2. Atunci când suntem la cumpărături, să avem grijă să punem la urmă în coşul de cumpărături carnea sau fructele de mare. De asemenea, este important să ne asigurăm că acestea nu intră în contact cu celelate produse cumpărate.

3. Spălarea fructelor şi legumelor şi evitarea contactului acestora cu carnea crudă;

4. Păstrarea cărnii în frigider, la o temperatură scăzută, până în momentul în care decidem să o preparăm.

5. Gătirea cărnii la temperaturi ridicate pentru a ne asigura că bacteriile care ne pot face rău au fost neutralizate.

6. Folosirea unor containerea mai mici în care să depozităm hrana preparată, astfel, bacteriile nu vor avea posibilitatea de a se dezvolta din cauza temperaturii scăzute din frigider.

7. Depozitarea hranei preparate termic în frigider în mai puţin de una-două ore din momentul preparării pentru a evita dezvoltarea bacteriilor.

8. Evitarea consumului de aluat crud sau a compoziţiei de prăjituri. Ingredientele folosite pentru acestea ar putea conţine bacterii.

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Republica Moldova va găzdui reuniunea președinților de Parlament din cele opt state Baltice și Nordice

Republica Moldova va găzdui reuniunea președinților de Parlament din cele opt state Baltice și Nordice

Rusia a testat o rachetă hipersonică Zircon pe o distanță de 1.000 de kilometri (VIDEO)

Rusia a testat o rachetă hipersonică Zircon pe o distanță de 1.000 de kilometri (VIDEO)

Alegerile locale noi din 29 mai 2022 vor fi monitorizate de 59 de observatori naționali

Alegerile locale noi din 29 mai 2022 vor fi monitorizate de 59 de observatori naționali

Advertoriale
Copiii știu mai bine: Pericolele nevăzute (VIDEO)

Copiii știu mai bine: Pericolele nevăzute (VIDEO)

Câștigă o casă de vis, două automobile și 150 de super premii de la Carpet Outlet

Câștigă o casă de vis, două automobile și 150 de super premii de la Carpet Outlet

Pregătește-te de vară și reabilitează-ți  organismul cu trio-ul de detoxifiere biologic

Pregătește-te de vară și reabilitează-ți organismul cu trio-ul de detoxifiere biologic

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
  • Copiii știu mai bine: Pericolele nevăzute (VIDEO)
    Copiii știu mai bine: Pericolele nevăzute (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sub lupă (VIDEO)
Cele mai populare
  • 1
    Uleiul, mai ieftin cu circa 15 lei! Prețurile afișate în magazine, după valul de scumpiri (FOTO)
  • 2
    „O fetiță de șapte ani zăcea cu o gaură în piept, prin care se vedea cum îi bate inima”. Povestea unui medic din Mariupol, despre 22 de zile de război
  • 3
    Johnson spune că Rusia are câștiguri lente în Donbas și cere ca Ucrainei să i se ofere sisteme avansate de rachete cu rază lungă de acțiune
  • 4
    Preţul gazelor în Europa continuă să scadă, în urma diminuării temerilor privind livrările din Rusia
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.