UPDATE: AGORA a reușit să primească un răspuns din partea Poliției Capitalei în acest sens

„În dimineață zilei de ieri, în jurul orei 9.25 polițiștii IP Buiucani a fost alertați de reprezentanții unei bănci că au fost sustrase bunuri. În urmă cercetărilor, s-a stabilit că persoane necunoscute, prin deteriorarea gratiilor de protecție a geamurilor, ulterior prin forțarea lor, au pătruns în interiorul băncii unde au forțat lacătul și au sustras din conținutul casetelor individuale a depozanților bani și alte bunuri. Camerele de supraveghere și alarmă au fost deconectate. Pe cazul dat a fost pornită cauza penală în baza art.186 Furt care, conform legislației, prevede o pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 la 12 ani. Suma pagubei și alte circumstanțe se stabilesc”, ne-a comunicat ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalian Stati.

Potrivit sursei TV8, jaful a avut loc în jurul orei 04.00 dimineața, însă cazul a fost depistat abia pe la ora 09.00 de către lucrătorii băncii. Au fost furate boxele în întregime din camera de păstrare. „Au spart acea cameră de păstrare, au scos ghișeele, au avut tehnică, au fost bine pregătiți. Nu a lucrat niciun semnal, nicio alarmă, absolut nimic. Nimeni pe drum n-a observat, nimeni nimic n-a văzut”, a menționat sursa TV8.

În plus, camerele de supraveghere au fost deconectate. „Noi am chemat toți proprietarii, am făcut audieri, dar suspecți deocamdată nu-s”, a menționat sursa.

O beneficiară a băncii a menționat pentru TV8 că deși banca a fost jefuită noaptea trecută, ea a fost anunțată abia în jurul orei 17.00 după amiază, printr-un SMS. Femeia spune că a depus o declarație la Poliție în care a indicat ce deținea la bancă.

Beneficiara spune că reprezentanții băncii nu le-a oferit explicații clare despre ce se întâmplă. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!