„Îi mulțumesc domnului președinte Vladimir Zelenski pentru invitație și disponibilitatea de a avea această întrevedere atât de repede. Ucraina și Moldova au experiențe politice similare în regiune, mai ales în ceea ce privește lupta împotriva corupției și construirea unor state democratice și funcționale axate pe nevoile și aspirațiile cetățenilor, și au același obiectiv de integrare europeană. Tocmai de aceea, colaborarea strânsă între țările noastre va avea efecte benefice atât asupra securității în regiune, cât și asupra vieții cetățenilor din ambele țări”, a scris Sandu pe pagina sa.

După vizita în Ucraina, Sandu pleacă, pe 16 iulie, la Berlin, la invitația Angelei Merkel.

„Mulțumesc pentru sprijinul constant acordat de Germania cetățenilor Republicii Moldova. Germania a fost, de fiecare dată, un aliat de încredere al Republicii Moldova în promovarea și consolidarea democrației în țara noastră și în susținerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova”, a mai subliniat prim-ministra.

Amintim că de când președintele Igor Dodon a intrat în funcție, șeful statului nu a efectuat nicio vizită oficială la Kiev. În capitala ucraineană a mers doar fostul premier Pavel Filip. Acesta însă nu a participat la ceremonia de inaugurare a noului președinte Zelenski.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!