Urmăriți mai sus un video cu declarațiile făcute de PD la achiziția clădirii și un an și jumătate mai târziu.


Despre faptul că PDM se mută într-un sediu nou a scris prima dată RISE Moldova. Echipa de investigație a scris că edificiul cu patru niveluri a fost proiectat cu spații pentru zeci de birouri, un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană.

Din declarațiile de acum doi ani ale lui Vlad Plahotniuc pentru deschide.md nu se înțelegea clar dacă sediul e închiriat sau cumpărat. El spunea că partidul s-a mutat ca „să nu mai stăm împrăştiaţi prin sedii diferite, să nu mai închiriem săli în tot felul de locuri când avem întruniri cu colegii din teritoriu”.

Ulterior, AGORA a scris, la începutul lui 2018, că potrivit rapoartelor financiare, PDM are 0 sedii proprii. Se întâmpla în pofida faptului că RISE Moldova scrisese că PCRM vânduse sediul unui nou proprietar, iar beneficiarul real se ascunde în paradisul fiscal din Belize. 

Mutat în proaspătul sediu, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, spunea că acesta e un sediu „modest”, iar liderul PCRM, Vladimir Voronin, chiar le mulțumea democraților că au preluat clădirea.

„Fortăreața” democraților ar fi fost mult timp păzită și de o mașină de poliție. Potrivit ZdG, apariția echipajului de poliție al INP a coincis cu perioada în care Partidul Democrat s-a mutat la casă nouă. Informația a fost însă infirmată de fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, care nega că mașina de poliție ar avea vreo legătură cu sediul democraților. De notat că odată cu cedarea puterii de către PDM, din preajma clădirii a dispărut și mașina polițienească.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!