De la „sediu modest” la unul pe care nu-l pot plăti. Cum au ajuns democrații să renunțe la clădirea luxoasă din strada Armenească, părăsită anterior de PCRM (VIDEO)

De la „sediu modest” la unul pe care nu-l pot plăti. Cum au ajuns democrații să renunțe la clădirea luxoasă din strada Armenească, părăsită anterior de PCRM (VIDEO)

S-au mutat în el subit, l-au întărit cu securitate, iar la nici doi ani distanță - îl părăsesc. E vorba despre sediul PDM amplasat între străzile Armenească și Bulgară, alături de locuința fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc. Liderul interimar al PDM, Pavel Filip, a declarat că democrații nu mai au de unde plăti clădirea, întrucât „pentru nimeni nu era un secret că o parte din cheltuieli erau acoperite de Vlad Plahotniuc, lucru imposibil la moment”.

Urmăriți mai sus un video cu declarațiile făcute de PD la achiziția clădirii și un an și jumătate mai târziu.

Despre faptul că PDM se mută într-un sediu nou a scris prima dată RISE Moldova. Echipa de investigație a scris că edificiul cu patru niveluri a fost proiectat cu spații pentru zeci de birouri, un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană.

Publicitate

Din declarațiile de acum doi ani ale lui Vlad Plahotniuc pentru deschide.md nu se înțelegea clar dacă sediul e închiriat sau cumpărat. El spunea că partidul s-a mutat ca „să nu mai stăm împrăştiaţi prin sedii diferite, să nu mai închiriem săli în tot felul de locuri când avem întruniri cu colegii din teritoriu”.

Ulterior, AGORA a scris, la începutul lui 2018, că potrivit rapoartelor financiare, PDM are 0 sedii proprii. Se întâmpla în pofida faptului că RISE Moldova scrisese că PCRM vânduse sediul unui nou proprietar, iar beneficiarul real se ascunde în paradisul fiscal din Belize.

Mutat în proaspătul sediu, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, spunea că acesta e un sediu „modest”, iar liderul PCRM, Vladimir Voronin, chiar le mulțumea democraților că au preluat clădirea.

„Fortăreața” democraților ar fi fost mult timp păzită și de o mașină de poliție. Potrivit ZdG, apariția echipajului de poliție al INP a coincis cu perioada în care Partidul Democrat s-a mutat la casă nouă. Informația a fost însă infirmată de fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, care nega că mașina de poliție ar avea vreo legătură cu sediul democraților. De notat că odată cu cedarea puterii de către PDM, din preajma clădirii a dispărut și mașina polițienească.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal