În seara zilei de duminică, înainte de a începe emisiunea sa, „Postscriptum”, Gabunia l-a înjurat pe Putin mai bine de un minut, în limba rusă, numindu-l ocupant și rostind cuvinte obscene la adresa părinților lui decedați.

După ce emisiunea a ieșit pe post, mai mulți cetățeni au protestat împotriva discursului obscen al lui Gabunia și au cerut demiterea lui. Din cauza amenințărilor, Rustavi 2 și-a sistat activitatea.

Redacția postului TV a adus scuze publice și a declarat că moderatorul a încălcat normele etice și politica redacțională.

Fapta lui Gabunia a fost condamnată inclusiv de președinta Georgiei, Salome Zurabișvili. „Condamn agresivitatea verbală și discursul de ură. Ele contravin tradițiilor georgiene și servesc doar separatismului și creșterii nivelului de tensiune în țară”, a scris șefa statului. 

De dimineață, postul TV și-a reluat activitatea.

Amintim că la final de iunie, la Tbilisi au avut loc acțiuni de proteste în masă după discursul unui deputat din Duma rusească, Serghei Gavrilov, care în timpul cuvântării sale s-a așezat în fotoliul speakerului georgian.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!