R.Moldova va primi aproape 30 de milioane de lei din partea USAID

R.Moldova va primi aproape 30 de milioane de lei din partea USAID

Susținerea financiară oferită de USAID pentru R. Moldova crește cu 29 de milioane de dolari. Un acord în acest sens a fost semnat, luni, de prim-ministra Maia Sandu și adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa și Eurasia, Brock Bierman. Banii ar urma să fie repartizați pentru diverse programe de promovare a țării noastre, pentru economie, societate civilă și creșterea competitivității.

Maia Sandu a mulțumit SUA pentru sprijin. „Știm că dvs. credeți în economia de piață și de asta învățăm de la dvs cum aceasta se construiește, pentru că doar printr-o economie sănătoasă putem crește standardele de viață ale cetățenilor. Suntem încântați că sprijinul dvs. va fi majorat cu 29 de milioane de dolari și vă asigurăm că vom depune toate eforturile ca acesta să fie folosit transparent și corect în folosul cetățenilor R. Moldova”, a asigurat șefa Cabinetului de Miniștri.

La rândul său, Brock Bierman a declarat că a avut plăcere să lucreze cu Sandu. „Sperăm la o implementare de succes a proiectelor noastre. Vom fi aici pentru a susține toată Moldova.Vom continua programele guvernamentale și cele de dezvoltare economică. Vom susține programe de diversificare în anumite piețe și ne vom lăuda cu Moldova. Eu cred că țara voastră are o oportunitate mare de a-și arăta vinurile, patrimoniul, cultura. Vrem să atragem mai mulți străini în R. Moldova pentru a învăța despre acest popor”, a comunicat Bierman.

Publicitate

Potrivit lui Sandu, sprijinul financiar va fi oferit și pentru domeniul tehnologiilor informaționale, domeniul mass-media, pentru creșterea competitivității.

Majoritatea programelor Statelor Unite în Republica Moldova sunt acordate de USAID. Proiectele USAID sunt implementate de organizaţii nonguvernamentale internaţionale şi locale (ONG), companii private din SUA şi agenţii în parteneriat cu Guvernul de la Chișinău. USAID Moldova activează în baza Strategiei de Cooperare pentru Dezvoltarea Țării, anii 2013-2017, care prevede două obiective de dezvoltare: O guvernare democratică mai eficientă și mai responsabilă și cel de-al doilea obiectiv - Majorarea Investițiilor și Comerțului în Sectoarele Cheie. Doar în anul 2018, valoarea asistenței oferită de USAID pentru realizarea celor două obiective a constituit peste 35 mln de dolari.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal