Prețurile variază de la 90 până la 420 de lei pe lună. Unele instituții propun și abonamente anuale, astfel încât tarifele pot fi un pic mai mici.

În safeurile bancare pot fi păstrate bijuterii, bani, colecții prețioase, documente sau obiecte de valoare, testamente sau orice alte lucruri cu excepția celor ilegale. Nu se permite însă plasarea în casetă a unor obiecte precum inflamabile, substanțe narcotice, arme sau substanțe explozibile, obiecte furate sau interzise de legislația națională.

Clientul primește o cheie cu care își poate deschide singur safeul de la bancă. De regulă, procesul este urmărit de la distanță de un reprezentant bancar, care nu vede însă bunurile care sunt introduse în celulă. Totuși, dacă există un ordin al instanței de judecată, procurorii pot verifica bunurile din casetă, ne-au spus reprezentanții unei bănci comerciale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!