Sergiu Cataranciuc a fost candidatul blocului ACUM pe circumscripția nr. 13 - Șoldănești și Rezina. Într-un final, circumscripția a fost câștigată de democrata Eleonora Graur, cu peste 120.000 de voturi. Cataranciuc s-a situat pe locul patru, după candidații PSRM și P. Șor, Valeriu Ciorici și Leonid Nauc. Pentru el și-au dat votul peste 5.500 de oameni.

În prezent, Cataranciuc este vicepreședinte PPDA, iar anterior a lucrat profesor universitar la Facultatea Matematică și Informatică din cadrul Universității de Stat din Moldova (USM). În ultimii trei ani, Sergiu Cataranciuc a fost șeful departamentului de matematică de la USM, conform informațiilor publicate pe pagina web: acum.md.

Cataranciuc este membru al Consiliului Societății Matematicienilor din RM, membru al Societății române de cercetări științifice în matematică. 

Potrivit declarației sale de avere, Cataranciuc are trei apartamente, o vilă, o casă de locuit și două garajuri. Proaspătul deputat  conduce și un automobil de model Renault Scenic, din 2010. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!