Slusari: Persoanele care urmează a fi chemate la audieri despre frauda bancară sunt supuse la presiuni

Slusari: Persoanele care urmează a fi chemate la audieri despre frauda bancară sunt supuse la presiuni

Vicepreședintele Parlamentului, șeful comisiei parlamentare de cercetare a fraudei bancare, Alexandru Slusari, spune că mai multe persoane, care urmează să fie audiate în cadrul acestei comisii, sunt suouse la presiuni. Deputatul PPDA a anunțat că, de acum încolo, numele celor invitați la audieri nu se vor face publice decât după discuția cu ei.

Vicepreședintele Legislativului a mai adăugat că „sunt cercuri obscure, extrem de deranjate de activitatea Comisiei de anchetă privind investigarea devalizării sistemului bancar”.

„Am fost atacat azi cu învinuirii ieftine, că eu am hașurat firmele lui Platon din raportul Kroll 2. Am primit informația că unele persoane, care urmează a fi chemate la audieri, sunt presate. Bandiților, în zădar vă cheltuiți energia! Nu odată am spus că de hașurarea raportului s-a ocupat Banca Națională, la solicitarea agenției Kroll. Urmele lui Platon se văd, fără hașurare, în procesul devalizării sistemului bancar, nemaivorbind de Laundromat. Nu există nici o șansă ca el să fie protejat de comisia pe care eu o conduc. Dar nu veți reuși cu așa manevre primitive să sustrageți atenția societății de la Șor și Plahotniuc”, a scris Slusari.

Publicitate

Mai devreme, mai multe portaluri de știri afiliate fostei guvernări au scris că raportul Kroll 2 a fost publicat, dar informațiile privind firmele off-shore ale lui Veaceslav Platon ar fi fost hașurate de Slusari.

Amintim că pe 5 iulie, portalul de știri newsmaker.md a intrat în posesia unei versiuni nehașurate a raportului Kroll 2. Respectiv, au ieșit la iveală mai multe denumiri de companii din „grupul Șor”, implicate în furtul miliardului, dar și denumiri de bănci comerciale. Au fost ascunse, de asemenea, numele mai multor cetățeni ruși și ucraineni, prin conturile cărora erau scoși banii.

Informațiile secretizate s-au referit la nume de bănci și companii care au participat la sustragerea și spălarea banilor. O parte dintre companii au apărut anterior în presă în legătură cu furtul miliardului sau în cazul lui Veaceslav Platon. Cu ajutorul conturilor lor, banii erau scoși prin intermediul băncilor letone și nu doar, erau ulterior, retrași, amestecați și transferați către alte companii offshore.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal