Sursa citată prezintă un document care i-a fost dat lui Usatîi pe 19 iunie. În act scrie că organele de drept „nu au informații cu privire la vreo cercetare penală pe numele lui Renato Usatîi, pe teritoriul Federației Ruse”.

În plus, în document scrie că nu există date despre vreo condamnare, anterioară sau actuală, a lui Usatîi.Amintim că pe 17 mai a apărut informația precum că  liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a fost anunțat în căutare pe teritoriul Federației Ruse. Informația se confirma atunci și printr-o căutare în baza de date a Ministerului rus al Afacerilor Interne. 

Pe 16 iunie, Usatîi, care s-a aflat de aproape doi ani la Moscova, s-a reîntors în R. Moldova. Ajuns la vamă, acesta a fost dus la PC COCS. Seara, el a ieșit în fața susținătorilor săi și a declarat că procurorii i-au anulat mandatul de arest.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!